Alumnes de Batxillerat de Catalunya treballen idees conjuntament per a fer front al Covid

  • Han participat en el concurs d’idees #BeTheVirus organitzat per la Fundació educativa FEDAC i el laboratori d’aprenentatge TEAMLABS
     

  • Les 3 idees guanyadores, que ofereixen solucions per a persones sense sostre, wifi universal i aprenentatge experiencial, rebran mentories a Teamlabs de la mà de joves del grau LEINN (Lideratge Emprenedor i Innovació) per a poder fer realitat aquestes idees.

La Fundació FEDAC, fundació educativa que gestiona els 24 col·legis de les Dominiques de l'Anunciata a Catalunya, y TEAMLABS/, laboratori d’aprenentatge que imparteix el grau LEINN (Lideratge Emprenedor i Innovació) a Barcelona, s’han unit per a llançar el concurs #bethevirus, un concurs d’idees dirigit a joves de batxillerat per a poder enfrontar-se a la impotència que ha provocat la pandèmia del Covid-19. 

 

“Hem aprofitat el confinament per a despertar el talent jove que no vol resignar-se a quedar-se a casa i consumir només els continguts proposats per l’escola. Hi ha molts joves que volen contribuir a trobar solucions a la pandèmia”, explica Berta Lázaro, cofundadora de Teamlabs. 

 

En el concurs han participat més de 90 alumnes de 9 centres d’arreu de Catalunya de la xarxa de FEDAC, que el dissabte 2 de maig, durant 4 hores, van treballar amb metodologies d’innovació centrada en les persones (design thinking), per a crear idees de projectes que fossin solucions a les diferents àrees de dificultat que ha produït el coronavirus: la salut, el confinament, el treball, l’educació, l’economia, la informació i la tornada a la normalitat. 

 

Un cop avaluats els projectes, el jurat del concurs #bethevirus, format per membres de Teamlabs i FEDAC han premiat els següents projectes, tenint en compte la capacitat d’aprofundir i conèixer la problemàtica, la formulació de la solució, el pla d’acció de la implementació, el compromís de l’equip per a fer-ho possible i la comunicació i originalitat del vídeo:

 

Descripció dels projectes guanyadors: 

 

1r premi:

Quién: Persones sense sostre

L’equip “Quién” format per l’Iris Sirvent, Lucia Guil i Marta Gracia de FEDAC Cerdanyola.

Proposa una solució a la situació dels sense llar en el context de pandèmia i la soletat de les persones grans. Proporcionant una “adopció” dels sense llar per part de les persones grans i centres especialitzats.

 

2n premi:

JIC-19: Wifi universal

L’equip JIC-19 format per Carla Gri, Josep Roura, Isaac Vila de Fedac Sant Narcís. 

Proposa una solució per aquelles persones que no poden accedir a una xarxa Wi-Fi i per tant no poden teletreballar ni estudiar a distància. Per això plantegen potenciar el wifi gratuït per assegurar-se que tothom pot accedir-hi.

 

3r premi:

Makers: Aprenentatge experiencial

L'equip Makers ideat per Sofia Carreras, Nick Vera, Laia Garcia, Omeima El Ouraghli, Joan Rodriguez i Juan Gonzales de FEDAC Manresa. Es basa en la teoria d’aprendre fent, treballar cooperativament en equip i generar coneixement utilitzant eines com Podcast, Ted Talks, sessions de poesia i altres.

 

Aquests equips van rebre unes mentories al laboratori d’aprenentatge de TEAMLABS/ de la mà de l’equip i de la comunitat jove de BUZZIN. A finals de maig potser tindrem més notícies per poder compartir sobre els avenços d’aquests joves compromesos amb la millora de la situació “a l’endemà”. 

Els professors també van estar presents a les sales de treball online. Gairebé 100 persones en total proposant-se com #bethevirus contagiant esperança d’un canvi a millor. :) 

Ver vídeo