Treball final PEMB (Pla Estratègic Metropolità BCN)

Per Berta Lázaro, Cofundadora i directora de TeamLabs/ BCN

Presentem el treball final que hem desenvolupat conjuntament amb l'equip del PEMB (Pla Estratègic Metropolità de Barcelona)

No és un treball acabat, rematat, net. És la documentació d'un procés de 4 mesos de generació de prototips en equip. Hem documentat l'esforç conjunt de crear prototips, experiments, proves per a aprendre més de la ciutadania, de les organitzacions i de nosaltres mateixos. 

L'equip de l'oficina de coordinació del PEMB ha sabut reconèixer la necessitat d'articular la construcció de la ciutat d'una manera diferent. El plantejament de la Barcelona metropolitana a 10 anys vista es construirà no només pels diferents agents si no AMB els diversos agents que la formen. La visió de l'equip del PEMB és clara, facilitaran el disseny del futur 2030 per a abordar els grans reptes de la ciutat. 

> Taller: Cultura del Prototipat: 

Durant el procés hem desenvolupat un taller de prototipat conjuntament amb l'Antonio Lafuente. Amb ell hem elaborat el text que teniu a continuació sobre la nostra manera de treballar, sobre el concepte "Laboratori d'Aprenentatge Radical", un espai d'experimentació basat en 4 cultures essencials per a la innovació: el prototipat, la recursivitat, els ciutadans, el repertori. 

TEAMLABS/ com a organització, com a comunitat i com a espai, funciona amb aquest model. Creiem que aquest model inacabat, no pulit, però SÍ "fet servir" és una bona pràctica per a institucions com el PEMB que han de construir la complexitat d'un sistema de tots en un present inquietantment inestable.

> Fixing the Future (FF)

Us deixem el text aquí obert als vostres comentaris i aportacions. Seguim en construcció. 

///