Arriba a Barcelona Innovate or Die!, l’esdeveniment finlandès d’innovació per joves

El dijous 27 d’octubre arriba per primer cop a Barcelona Innovate Or Die! (www.innovateordiebcn.com), una competició d’innovació finlandesa en la que 120 estudiants universitaris treballaran en equips per generar solucions creatives a reptes reals platejats per empreses.

L ‘iniciativa ha estat organitzada per Initi, empresa formada per 18 joves emprenedors del grau LEINN (Lideratge, Emprenedoria e Innovació) de Barcelona, amb el suport del laboratori d’aprentatge Teamlabs i la universitat de Mondragon amb la metodologia finlandesa Team Academy, que no es basa ni en professors ni en aules, sinó en el principi del Learning By Doing i el treball en equip

Aquesta competició, que es celebrarà durant 24 hores (comença el dijous 27 i finalitza el divendres 28 pel matí) en la Residència Universitària Àgora de Barcelona, es una experiència  d’aprentatge única que aproparà als participants al mon empresarial alhora que proporcionarà noves eines de treball en equip, i de generació i prototipat de solucions innovadores

Al inici de la jornada, les empreses participants, Blue BBVA (sponsor oficial de l’esdeveniment), Fragàncies Benetton, grup CETT i Pyrum, proposaran reptes, i els equips hauran d’idear solucions amb el suport d’un equip d’emprenedors finlandesos de Team Academy i de mentors, entre ells Ibai Martínez de Teamlabs, Genís Roca de RocaSalvatella, i David López de Phios. Al final de l’esdeveniment els joves presentaran els seus projectes davant de representats de les empreses. L’equip d’estudiants que generi millor solucions seleccionades per cada empresa rebrà un premi de 1000€. A mes a mes, previ a l’esdeveniment els joves participants rebran una formació en Teamlabs a on aprendran els principis bàsics del Design Thinking, eina de generació d’idees, lideratge i prototipat.

Els joves interessats poden inscriure’s de forma gratuïta a traves de la web Innovate Or Die! Abans del dilluns 24 d’Octubre. Els equips seleccionats tindran a mes a mes estància i pensió completa inclosa.

Innovate Or Die! es una idea que neix a Jyvaskyla, Finlàndia al 2013 per un equip d’emprenedors de la Universitat Tiiiakatemia (Team Academy). 3 anys mes tard, l’esdeveniment ja s’ha realitzat a 3 països diferents i amb l’estrena a Barcelona ja seran 4 ciutat les que ho acolliran.