Daily News/

Boot the NEXT/

Hack the NEXT/

Run the NEXT/

Build the NEXT/

« Volver a News

Alumnes de Batxillerat de Catalunya treballen idees conjuntament per a fer front al Covid

scott-webb-o0t1sighafm-unsplash
13 de May de 2020
  • Han participat en el concurs d’idees #BeTheVirus organitzat per la Fundació educativa FEDAC i el laboratori d’aprenentatge TEAMLABS
  • Les 3 idees guanyadores, que ofereixen solucions per a persones sense sostre, wifi universal i aprenentatge experiencial, rebran mentories a Teamlabs de la mà de joves del grau LEINN (Lideratge Emprenedor i Innovació) per a poder fer realitat aquestes idees.
[video: https://www.youtube.com/embed/evDPpWn53Mc]

La Fundació FEDAC, fundació educativa que gestiona els 24 col·legis de les Dominiques de l’Anunciata a Catalunya, y TEAMLABS/, laboratori d’aprenentatge que imparteix el grau LEINN (Lideratge Emprenedor i Innovació) a Barcelona, s’han unit per a llançar el concurs #bethevirus, un concurs d’idees dirigit a joves de batxillerat per a poder enfrontar-se a la impotència que ha provocat la pandèmia del Covid-19.

“Hem aprofitat el confinament per a despertar el talent jove que no vol resignar-se a quedar-se a casa i consumir només els continguts proposats per l’escola. Hi ha molts joves que volen contribuir a trobar solucions a la pandèmia”, explica Berta Lázaro, cofundadora de Teamlabs.

En el concurs han participat més de 90 alumnes de 9 centres d’arreu de Catalunya de la xarxa de FEDAC, que el dissabte 2 de maig, durant 4 hores, van treballar amb metodologies d’innovació centrada en les persones (design thinking), per a crear idees de projectes que fossin solucions a les diferents àrees de dificultat que ha produït el coronavirus: la salut, el confinament, el treball, l’educació, l’economia, la informació i la tornada a la normalitat.

Un cop avaluats els projectes, el jurat del concurs #bethevirus, format per membres de Teamlabs i FEDAC han premiat els següents projectes, tenint en compte la capacitat d’aprofundir i conèixer la problemàtica, la formulació de la solució, el pla d’acció de la implementació, el compromís de l’equip per a fer-ho possible i la comunicació i originalitat del vídeo:

Descripció dels projectes guanyadors:

1r premi:

Quién: Persones sense sostre

L’equip “Quién” format per l’Iris Sirvent, Lucia Guil i Marta Gracia de FEDAC Cerdanyola.

Proposa una solució a la situació dels sense llar en el context de pandèmia i la soletat de les persones grans. Proporcionant una “adopció” dels sense llar per part de les persones grans i centres especialitzats.

2n premi:

JIC-19: Wifi universal

L’equip JIC-19 format per Carla Gri, Josep Roura, Isaac Vila de Fedac Sant Narcís. 

Proposa una solució per aquelles persones que no poden accedir a una xarxa Wi-Fi i per tant no poden teletreballar ni estudiar a distància. Per això plantegen potenciar el wifi gratuït per assegurar-se que tothom pot accedir-hi.

3r premi:

Makers: Aprenentatge experiencial

L’equip Makers ideat per Sofia Carreras, Nick Vera, Laia Garcia, Omeima El Ouraghli, Joan Rodriguez i Juan Gonzales de FEDAC Manresa. Es basa en la teoria d’aprendre fent, treballar cooperativament en equip i generar coneixement utilitzant eines com Podcast, Ted Talks, sessions de poesia i altres.

Aquests equips van rebre unes mentories al laboratori d’aprenentatge de TEAMLABS/ de la mà de l’equip i de la comunitat jove de BUZZIN. A finals de maig potser tindrem més notícies per poder compartir sobre els avenços d’aquests joves compromesos amb la millora de la situació “a l’endemà”.

Els professors també van estar presents a les sales de treball online. Gairebé 100 persones en total proposant-se com #bethevirus contagiant esperança d’un canvi a millor. 🙂

Ver vídeo

MADRID LAB/
Plaza San Martín, 1
(Entrada por la calle Hileras, 18)
28013 Madrid
913 54 73 18 (Centraleta)
912 96 60 17 / 623 420 206 (Dpto. administració)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
 
BARCELONA LAB/
Pallars, 73
08018 Barcelona
936 31 44 54 (Info general)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
MÁLAGA LAB/
Beatas, 34.
29008 Málaga
654 738 349 (Info general)
678 928 567 (LEINN admissions)

info@teamlabs.es
LEINN/ 644 55 80 19
Diploma CLO & Màster LIT i Nous Rols/ 600 02 27 20
Horari/ De dilluns a divendres de 9 a 20h (Madrid i BCN) i de 9 a 19h (Màlaga).

Together:

Newsletter TL/

Que el que està per venir ens enxampi informats
Assabenta't de tot el que està passant a TeamLabs/ abans que ningú. Prometem no omplir-te la bústia de spam.
TEAMLABS, S.L. amb B86561099, l'informa que les seves dades seran tractades amb la finalitat de gestionar la potencial relació comercial entre les parts i atendre les consultes i remetre-li informació sobre els nostres productes o serveis. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les seves dades, de limitació i oposició al seu tractament, així com a no ser objecte de decisions basades únicament en el tractament automatitzat de les seves dades, o sol·licitar informació sobre el tractament en dpo@teamlabs.es o en la nostra Política de privacitat, aquí. Igualment podrà posar-se en contacte amb el nostre DPO en dpo@teamlabs.es.

Agenda/

Consulta el que s'està vivint ara mateix a la nostra COMUNITAT i descobreix el que està passant en els nostres Laboratoris d'Aprenentatge de Madrid, Barcelona i Màlaga.

¡Hola! ¿Tienes dudas sobre alguno de nuestros programas? ¿hablamos por Whatsapp? Tranquil@, no te haremos spam ;)