Daily News/

Boot the NEXT/

Hack the NEXT/

Run the NEXT/

Build the NEXT/

« Volver a News

Dos projectes de LEINN guanyen els Premis EmprendedorZ de Tik Tok i Ac2ality

diseno_sin_titulo_0_1
25 de March de 2021

Tik Tok i Ac2ality han anunciat els guanyadors “Emprendedor Z” un concurs internacional difós a través de la xarxa social que arrasa entre els joves per a premiar els cinc projectes més innovadors del món, dotats amb 10.000 euros cadascun. 

 

Filma Group i Gloop són dos dels projectes guanyadors que tenen en comú la lluita contra el plàstic. Projectes creats per joves que estan fent el grau universitari LEINN (Lideratge Emprenedor i Innovació) de la Universitat de Mondragón i TEAMLABS, un laboratori d’aprenentatge on s’estan formant els millors emprenedors/es universitaris del nostre país. 

 

Filma: transforma mascaretes quirúrgiques en filament per a impressores 3D

 

La pandèmia va arribar ja amb una sobreproducció de residus plàstics. Des de que va començar, a Espanya es llencen 700 milions de mascaretes al mes, que acaben al mar. Però els joves de Filma Group, no volen ser una generació que sobrevisqui la pandèmia però destrueixi el planeta. És per això, que s’han posat a actuar per a fer front, el més aviat possible, a aquest problema. 

 

Filma és un projecte de reciclatge de mascaretes quirúrgiques que dona una nova vida transformant-les en filament per a impressores 3D, i crear nous productes fets a partir de mascaretes reutilitzables.

 

En plena pandèmia, aquests joves emprenedors/es del grau LEINN de Barcelona, Daniel Leinnen, Carla Lopez, Matthew Sheppard i Pablo Jimenez van crear aquest projecte amb l’objectiu principal de conscienciar sobre la contaminació dels plàstics generats per la COVID19, com són les mascaretes d’un sol ús, 100% fetes de plàstic.

 

I, és que si tothom portés una mascareta d’un sol ús cada dia de l’any, llençaríem 3 bilions de mascaretes a incineradores i al medi ambient. Des de llavors han treballat amb enginyers per poder obtenir el filament de les impressores 3D, i poder fer nous productes. 

 

A Filma Group estan treballant, a més a més, en campanyes de conscienciació, instal·lant contenidors de recollida de mascaretes quirúrgiques a escoles i espais públics per a que totes les famílies puguin començar a donar-li una segona vida a les seves mascaretes. 

 

Gloop: canyetes i culleres comestibles

 

Els plàstics d’un sol ús quedaran prohibits a la UE a partir de l’1 de juliol de 2021, també les canyetes de beure i les culleres. Es calcula que cada persona consumeix més de 110 canyetes a l’any a Espanya i que triguen més de 500 anys en descomposar-se, i en gran part, acaban als mars i oceans. 

 

És per això, que la Marta Maneja i l’Hernán Hernández, dos joves emprenedors que estan cursant 4rt curs del grau LEINN a Barcelona, han creat la marca Gloop canyetes i culleres veganes comestibles, fetes a partir de farina d’arròs, la fibra de la poma i oli vegetal.

 

La idea va néixer el març de 2020 durant el seu viatge a l’Índia, una de les destinacions on passen dos mesos els joves del grau LEINN. Índia és un dels països amb més contaminació del món, però alhora, és un dels més conscienciats sobre el valor i beneficis de les pràctiques, eco-friendly. 

 

Aquesta doble realitat va ser la que els va inspirar a crear un projecte que lluités contra el plàstic d’un sol ús. Actualment, Gloop ha distribuit ja més de 33.000 canyetes i culleres a 20 establiments. 

 

Els altres tres projectes que han guanyat els Premis Emprendedores Z són Uvi24, una app per cuidar la teva mascota; Ewanna , una aplicació d’economia colaborativa de lloguer; i Xookman,un purificador d’aigua accessible a baix cost, fet amb fang per un artesà mexicà. 

MADRID LAB/
Plaza San Martín, 1
(Entrada por la calle Hileras, 18)
28013 Madrid
913 54 73 18 (Centraleta)
912 96 60 17 / 623 420 206 (Dpto. administració)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
 
BARCELONA LAB/
Pallars, 73
08018 Barcelona
936 31 44 54 (Info general)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
MÁLAGA LAB/
Beatas, 34.
29008 Málaga
654 738 349 (Info general)
678 928 567 (LEINN admissions)

info@teamlabs.es
LEINN/ 644 55 80 19
Diploma CLO & Màster LIT i Nous Rols/ 600 02 27 20
Horari/ De dilluns a divendres de 9 a 20h (Madrid i BCN) i de 9 a 19h (Màlaga).

Together:

Newsletter TL/

Que el que està per venir ens enxampi informats
Assabenta't de tot el que està passant en TeamLabs/ abans que ningú. Prometem no omplir-te la bústia de spam.

TEAMLABS, S.L. amb B86561099, l'informa que les seves dades seran tractades amb la finalitat de gestionar la potencial relació comercial entre les parts i atendre les consultes i remetre-li informació sobre els nostres productes o serveis. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les seves dades, de limitació i oposició al seu tractament, així com a no ser objecte de decisions basades únicament en el tractament automatitzat de les seves dades, o sol·licitar informació sobre el tractament en dpo@teamlabs.es o en la nostra Política de privacitat, aquí. Igualment podrà posar-se en contacte amb el nostre DPO en dpo@teamlabs.es.

Agenda/

Consulta el que s'està vivint ara mateix en la nostra COMUNITAT i descobreix el que està passant en els nostres Laboratoris d'Aprenentatge de Madrid, Barcelona i Màlaga.