Daily News/

Boot the NEXT/

Hack the NEXT/

Run the NEXT/

Build the NEXT/

« Volver a News

La ciutat de Barcelona com espai d’aprenentatge: teixint xarxes.

img_5120
18 de September de 2017

L’aprenentatge ja no només es produeix a l’aula.  Aquesta sempre ha estat nostra filosofia i aquest estiu la vam poder comprovar amb més de 50 professionals de diferents organitzacions culturals i socials de Barcelona que formen part del CIP, Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona i que dissenyen i programen activitats pedagògiques per a centres escolars i ciutadans de Barcelona. Ells també estan innovant en com seguir aprenent fora de l’aula. 

Un equip de facilitació de TEAMLABS/ va acompanyar al professionals participen al projecte del CIP “Treball en Xarxa”, durant una de les primeres reunions que convoca el Consell al Centre d’Educació Ambiental Ca Coll de Collserola, per treure endavant aquest retador projecte en el qual tècnics i professionals del món de l’educació vinculats a les diverses entitats membre del CIP, formen equips que treballen en reptes educatius reals. 

Vam dissenyar una dinàmica per centrar-nos en el diàleg, la creació i el consens d’aquests reptes i vam facilitar la conversa amb els equips ja constituïts i que estan dividits per temàtiques: metodologies d’aprenentatge, educació en valors, relació amb els centres educatius i treball al territori. Treballem tots junts durant 4 hores per a generar les 4 grans preguntes que guiaran el pla d’acció dels equips.

L’equip de “Treball al territori” va acabar comprometent-se amb : “Com podríem millorar els canals de comunicació per afavorir els projectes transversals creats a la xarxa territorial?” ; l’equip “Relació amb Centres educatius” vol respondre a: “Com podríem visualitzar que les entitats amb agents educadors?”; l’equip de “Educació en valors” assumeixen el repte de “Com podrien les entitats membre del CIP contribuir mostrant els seus proposits valoris?”; i l’equip de “Metodologies d’aprenentatge” aprofundirà en: “Com podríem millorar l’experiència de l’alumnat per afavorir un aprenentatge significatiu?”. 

El procés de co-creació que dissenyem sempre té com a base la generació d’un equip de treball concentrat a solucionar les necessitats profundes de les persones. Les metodologies de “Pensament de Disseny” o “Design Thinking” que utilitzem ens han ajudat a alinear a les entitats del Consell en la recerca en “Innovació Pedagògica” que duu a terme.

En TEAMLABS/ com agents instigadors del canvi i la innovació, agraïm al Consell pel treball que fa a la ciutat de Barcelona i a totes les entitats, per l’esforç en generar una oferta educativa extremadament valuosa per acompanyar i complementar el treball que ja s’està fent als centres educatius a l’hora de diversificar continguts i experiències a les aules. 

Ens vam anar amb la sensació de ser part d’una comunitat educativa urbana que està contribuint a l’educació del segle XXI, amb professors, alumnes, professionals i ciutadans. 

Seguim treballant!

MADRID LAB/
Plaza San Martín, 1
(Entrada por la calle Hileras, 18)
28013 Madrid
912 96 60 17 / 623420206 (centraleta y administració)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
reservasmad@teamlabs.es (lloguer de sales)
 
BARCELONA LAB/
Pallars, 73
08018 Barcelona
936 31 44 54
644 55 80 19 (LEINN admissions)
MÁLAGA LAB/
Beatas, 34.
29008 Málaga
678 928 567
644 55 80 19 (LEINN admissions)

info@teamlabs.es
LEINN/ 644 55 80 19
Diploma CLO & Màster LIT i Nous Rols/ 600 02 27 20
Horari/ De dilluns a divendres de 9 a 20h (Madrid i BCN) i de 9 a 19h (Màlaga).

Together:

Newsletter TL/

Que el que està per venir ens enxampi informats
Assabenta't de tot el que està passant en TeamLabs/ abans que ningú. Prometem no omplir-te la bústia de spam.

TEAMLABS, S.L. amb B86561099, l'informa que les seves dades seran tractades amb la finalitat de gestionar la potencial relació comercial entre les parts i atendre les consultes i remetre-li informació sobre els nostres productes o serveis. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les seves dades, de limitació i oposició al seu tractament, així com a no ser objecte de decisions basades únicament en el tractament automatitzat de les seves dades, o sol·licitar informació sobre el tractament en dpo@teamlabs.es o en la nostra Política de privacitat, aquí. Igualment podrà posar-se en contacte amb el nostre DPO en dpo@teamlabs.es.

Agenda/

Consulta el que s'està vivint ara mateix en la nostra COMUNITAT i descobreix el que està passant en els nostres Laboratoris d'Aprenentatge de Madrid, Barcelona i Màlaga.

¡Hola! ¿Tienes dudas sobre alguno de nuestros programas? ¿hablamos por Whatsapp? Tranquil@, no te haremos spam ;)