Daily News/

Boot the NEXT/

Hack the NEXT/

Run the NEXT/

Build the NEXT/

« Volver a News

Teamlabs codissenya l’eina del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona pel 2030

reset_ok_2
4 de June de 2019

Per Berta Lázaro, cofundadora i directora TEAMLABS/ Barcelona.

 

Al maig vam iniciar un procés de disseny amb l’Oficina de Coordinació de l’Associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).

 

Ens van proposar el repte de dissenyar amb ells durant 3 mesos l’eina del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, l’instrument que ha de guiar la construcció metropolitana de la ciutat fins al 2030.

 

La nostra filosofia de laboratori està construïda amb la cultura del prototip. Aprenem i generem els fonaments de l’estratègia sense planificació. Creiem imprescindible establir les pràctiques d’aprenentatge dels equips per a poder dissenyar futur des del present. El nostre plantejament és que el futur no es prediu si no que es practica. 

 

Estem desenvolupant prototips de “dispositius d’escolta” en espais i esdeveniments per a validar-los amb diferents públics.

 

EXP #00 RESET

 

El primer esdeveniment va ser en marc de l’esdeveniment cultura #Reset19. Vam dissenyar una experiència participativa en la que van participar més de 100 agents culturals inscrits a l’esdeveniment i altres visitants del Caixa Fòrum, i on convidàvem a transformar aquestes grans preguntes en altres més concretes des de diferents enfocs: Què hauria de ser el PEMB? Quins són els agents fonamentals en la construcció de la ciutat del 2030? Quines estructures socials es mantindran en el futur? Quin sentit té pels ciutadans aquest primer experiment i què poden aportar? 

 

Algunes de les qüestions formulades pels participants van estar relacionades amb el transport públic versus el transport privat, les zones verdes i els parcs, la cultura, l’economia circular, la sostenibilitat del model turístic, la gestió dels residus…però una de les més destacades va ser la necessitat de resoldre les desigualtats.  [+info]

EXP #01 DEBAT

 

La necessitat de col·laboració entre els diferents municipis per a resoldre problemes comuns com l’habitatge o el turisme, com integrar els municipis de la regió metropolitana que avui queden fora dels límits territorials de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), com adaptar el finançament, la necessitat de debatre i consensuar el model de governança i com fer partícips als ciutadans van ser algunes de les qüestions clau que van abordar els grups polítics que van participar en el tercer i últim debat preelectoral organitzat pel PEMB i Ideograma sobre “Com governar la metròpoli?” que es celebrà a la Fàbrica Lehmann conduït pel periodista director de CRÍTIC, Sergi Picazo [ + info]

EXP #02 CINE FÒRUM

 

El documental Last days in Shibati, mostra com una família xinesa ha d’abandonar el seu barri perquè se’n construeix un de nou, va servir com a punt de partida al debat sobre com afrontem la gentrificació, conduït per la directora de l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals, Irene Escorihuel al Cine Zumzeig. 

 

Algunes conclusions d’aquest cine fòrum van ser que la gentrificació no és només un fenomen econòmic sinó també social que modifica els espais relacionals dels habitants de les grans ciutats. Per afrontar-la cal tenir una visió clara de ciutat que inclogui la dimensió metropolitana i analitzar com afecta els ciutadans, així com incorporar mesures de prevenció que redueixin el sentiment de dol i desarrelament que produeix en els afectats. [ + info]

EXP #03 FIXING THE FUTURE

 

El proper prototip tindrà lloc 7 i 8 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aprofitarem l’esdeveniment “Fixing the Future 2019” amb temàtica de futur per a plantejar la mirada metropolitana a llarg termini i basada en les col·laboracions entre diferents agents urbans del PEMB. Un escenari fonamentalment optimista i ple de possibilitats pels ciutadans. 

MADRID LAB/
Plaza San Martín, 1
(Entrada por la calle Hileras, 18)
28013 Madrid
913 54 73 18 (Centraleta)
912 96 60 17 / 623 420 206 (Dpto. administració)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
 
BARCELONA LAB/
Pallars, 73
08018 Barcelona
936 31 44 54 (Info general)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
MÁLAGA LAB/
Beatas, 34.
29008 Málaga
654 738 349 (Info general)
678 928 567 (LEINN admissions)

info@teamlabs.es
LEINN/ 644 55 80 19
Diploma CLO & Màster LIT i Nous Rols/ 600 02 27 20
Horari/ De dilluns a divendres de 9 a 20h (Madrid i BCN) i de 9 a 19h (Màlaga).

Together:

Newsletter TL/

Que el que està per venir ens enxampi informats
Assabenta't de tot el que està passant a TeamLabs/ abans que ningú. Prometem no omplir-te la bústia de spam.
TEAMLABS, S.L. amb B86561099, l'informa que les seves dades seran tractades amb la finalitat de gestionar la potencial relació comercial entre les parts i atendre les consultes i remetre-li informació sobre els nostres productes o serveis. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les seves dades, de limitació i oposició al seu tractament, així com a no ser objecte de decisions basades únicament en el tractament automatitzat de les seves dades, o sol·licitar informació sobre el tractament en dpo@teamlabs.es o en la nostra Política de privacitat, aquí. Igualment podrà posar-se en contacte amb el nostre DPO en dpo@teamlabs.es.

Agenda/

Consulta el que s'està vivint ara mateix a la nostra COMUNITAT i descobreix el que està passant en els nostres Laboratoris d'Aprenentatge de Madrid, Barcelona i Màlaga.