Daily News/

Boot the NEXT/

Hack the NEXT/

Run the NEXT/

Build the NEXT/

« Volver a News

A TEAMLABS/ seguim #AprenentEnQuarentena des de casa

banner-post-defi
18 de March de 2020

Estem davant d’una situació històrica que ens posa un repte per a ser millors. No hi ha volta enrrera. Caminem ja cap a la normalitat, a una nova normalitat en la que poques coses seran previsibles. Una normalitat per sempre anormal. Un repte en el que actuar amb responsabilitat, solidaritat, humilitat i civisme; per descomptat fent us de la nostra cretivitat humana. 

Ja fa un temps, l’historiador Yuval Noah Harari, ens va advertir que vivim en l’era UTRU (Unprecedented Transformations and Radical Uncertainties). Una era amb grans incerteses i constants canvis que s’il·lustra encara més en la situació que estem vivint per les implicacions que l’expansió que el Covid-19 està suposant en la nostra “vida normal”, un virus que, en tant sols pocs mesos, ha posat contra les cordes l’ordre mundial, social i econòmic.

Des de TEAMLABS/ portem 8 anys treballant directament amb universitats, empreses i joves per a preparar als professionals del  S.XXI, les nostres futures generacions, per a ser capaços de viure i prosperar en un món canviant, amb un alt grau d’incertesa. Ens obsessiona aportar solucions de valor als veritables grans problemes de la humanitat, el que l’Unreasonable Institute definia como els Big F* Problems. 

Fa un any, vam llançar al món la campanya “The Unknown is Coming” (traducció: el desconegut està per venir) avui més vigent que mai:

[video:https://https://youtu.be/phxS3-7LYf0 width:900 align:center]

 

Estem abordant aquesta situació com una gran oportunitat per a aprendre i enriquir les eines de transformació que els nostres usuaris han de tenir per poder aportar valor a la societat i al mercat. Tenim l’oportunitat d’aprendre d’aquesta situació, de viure un “imaginary trip” semidistòpic del que podem aprendre moltíssim si l’enfoquem en la direcció i amb l’energia necessàries. 

A casa també emprenem! #Humantech

Després d’haver garantit el retorn a casa dels emprenedors/es del grau LEINN que estaven en el viatge d’aprenentatge a Alemanya, Finlàndia i la Índia, hem traçat un pla d’aprenentatge en remot per a totes les Team Companies (empreses reals creades en equip) i atendre l’oportunitat que això ens representa.

Tot l’equip de Teamlabs continua treballant en remot i els nostres programes segueixen en marxa. Tant els programers universitaris que desenvolupem amb Mondragon Unibertsitatea (grau LEINN, màster LIT i  diploma CLO) com amb el Tecnológico de Monterrey (Año-i), així com els programes que desenvolupem amb grans corporacions (Inn-Company).  

Tota l’activitat en remot ha estat adaptada per a ajustar-se a les potencialitats que ofereix treballar en aquest context. En el cas de LIT i CLO són programes semipresencials i continuem l’experiència d’aprenentatge online amb el mateix entussiasme i dedicació que fins ara. Pel que fa als workshops presencials previstos en les pròximes setmanes, tant el de Xabier Arregi a BBF Bilbao como el d’Antonio Rodríguez de las Heras a Teamlabs Madrid,  es faran online, recolzats a la nostra Lit Platform i afavorint el treball en equip i la construcció de nous coneixements a través del diàleg.

Per a l’experiència LEINN, dissenyada principalment per a ser presencial, malgrat ja té continguts online, hem decidit aplicar-nos la nostra mateixa recepta. Com a Laboratorio de Aprendizaje Radical, ens obsessiona validar hipòtesis i desplegar una seqüència de prototips que vagin ajustant el sistema de forma conjunta i discriminin (en el sentit científic de la paraula) les bones pràctiques de les que no ho són, per acabar quedant-nos amb el que millor funcioni. 

Hem desenvolupat un manual de funcionament remot dels equips de LEINN que compartim de forma gratuïta amb tothom qui hi estigui interessat: obert a escoles, universitats, autònoms, empreses, corporacions. El manual és un document viu. Hem acabat una primera versió però la idea és que es vagi enriquint a mesura que anem aprenent d’aquesta situació. El podeu descarregar aquí

Aquest sistema de funcionament també l’aplicarem als equips de Mèxic que estan fent l’Any-i. 

 

La clau no està en la high-tech, sino en el high-touch..

El canvi de model d’off a online no s’ha de sustentar en extrapolar les activitats presencial a activitats online: necessitem dotar-nos d’un canvi de sistema integral, que vagi més enllà de les eines. Per treure el màxim profit d’aquest temps, la clau no està en la hight-tech, si no en el high-touch. Les nostres pràctiques senzilles #humantech determinen la nostra mentalitat. I la nostra mentalitat és el nostre principal actiu. Si utilitzem unes o altres eines digitals és una qüestió instrumental, no de fons. 

Portes Obertes del grau LEINN online

Pel qiue fa a la programació essencial oberta per a tots els públics als nostres laboratoris de Barcelona i Madrid, lògicament ho hem hagut de posposar, però estem treballant per a tenir més programació online. De moment, les portes obertes del grau LEINN previstes per a aquest dissabte 21 de març a les 10.30  tant a Barcelona com a Madrid, les farem online (consulta l’agenda). 

Píndoles formatives en video

Tanmateix, anirem compartint al nostre blog contingut d’interès per a tots els que vulgueu seguir aprenent des de casa. Les últimes píndoles formatives en vídeo que hem fet sobre “Design Thinking a l’aula”, “Com vendre la teva App al mercat”, “Com insertem la nostra solució a la societat” o “La necessitat de prototipar per a aprendre” pel bootcamp de mSchools ja els pots veure en aquest post. 

Pera tots/es que vulgueu seguir contactant amb nosaltres podeu fer-ho a través dels nostres telèfons habu todos/as los que queráis seguir contactando con nosotros/as podéis hacerlo a través de los telèfons habituals  o el mail info@teamlabs.es i des d’allà us redireccionarem a la persona responsable. 

Gràcies per ser-hi. Seguim en contacte.

MADRID LAB/
Plaza San Martín, 1
(Entrada por la calle Hileras, 18)
28013 Madrid
913 54 73 18 (Centraleta)
912 96 60 17 / 623 420 206 (Dpto. administració)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
 
BARCELONA LAB/
Pallars, 73
08018 Barcelona
936 31 44 54 (Info general)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
MÁLAGA LAB/
Beatas, 34.
29008 Málaga
654 738 349 (Info general)
678 928 567 (LEINN admissions)

info@teamlabs.es
LEINN/ 644 55 80 19
Diploma CLO & Màster LIT i Nous Rols/ 600 02 27 20
Horari/ De dilluns a divendres de 9 a 20h (Madrid i BCN) i de 9 a 19h (Màlaga).

Together:

Newsletter TL/

Que el que està per venir ens enxampi informats
Assabenta't de tot el que està passant a TeamLabs/ abans que ningú. Prometem no omplir-te la bústia de spam.
TEAMLABS, S.L. amb B86561099, l'informa que les seves dades seran tractades amb la finalitat de gestionar la potencial relació comercial entre les parts i atendre les consultes i remetre-li informació sobre els nostres productes o serveis. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les seves dades, de limitació i oposició al seu tractament, així com a no ser objecte de decisions basades únicament en el tractament automatitzat de les seves dades, o sol·licitar informació sobre el tractament en dpo@teamlabs.es o en la nostra Política de privacitat, aquí. Igualment podrà posar-se en contacte amb el nostre DPO en dpo@teamlabs.es.

Agenda/

Consulta el que s'està vivint ara mateix a la nostra COMUNITAT i descobreix el que està passant en els nostres Laboratoris d'Aprenentatge de Madrid, Barcelona i Màlaga.

¡Hola! ¿Tienes dudas sobre alguno de nuestros programas? ¿hablamos por Whatsapp? Tranquil@, no te haremos spam ;)